Történetünk

A LACOTE márkát 1986-ban alapította Egidio Siena, aki szépségápolási szakértőként és egyben a tenger nagy rajongójaként látogatott el Bretagne-ba. Két dolog ragadta meg azonnal a figyelmét: az egyik egy impozáns világítótorony volt, amely uralta az egész vidéket és bevilágította a környéket azok számára, akik a halászhajókhoz hasonlóan gyűjtötték a tengerből az algát.

A másik érdekesség a helyi halászok azon szokása volt, hogy nem csak a tenger klasszikus kincseit gyűjtötték be, hanem az algát is. Az 1600-as évek óta, minden nyár elején a helyi halászok kimennek a tengerre és egy ún. ‘scoubidou’ (speciális eszköz) segítségével begyűjtik az értékes algákat, melyeket aztán kiterítenek a parton.

Ezt követően az az algát napokig szárítja a tűző nap és a tengeri szél, míg olyan szárazzá nem válik, hogy egyszerű “lisztté” őrölhető. Ez az őrlemény, – amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kiváló a reumatikus betegségek, az elhízás, valamint a bőrproblémák ellen, – vált a bőr- és szépségápolási termékek nélkülözhetetlen összetevőjévé.

  

 

 

Egy sikeres megérzés 

Miután Egidio Siena visszatért Olaszországba, belevetette magát annak kutatásába és tesztelésébe, milyen rendkívüli hatása lehet az algának a szervezetünkre. Az algát iszappal keverte össze, majd ezt a mintát laboratóriumba vitte annak érdekében, hogy tudományos módon igazolja megérzését.

Önkéntes hölgyek bevonásával tesztelték a készítmény hatását, amely már első alkalommal bizonyított: hatására csökkent a nők combkerülete, valamint a bőrön található egyenetlenségeket és tökéletlenségeket egy simább, puhább és ragyogóbb bőr váltotta fel.

 

 

 

A cég megalapítása 

A 80-as évek közepén, a szépségipar születésével egyidejűleg alapította meg Egidio Siena cégét, a SCHOTE SRL-t, amely célja az volt, hogy kiszolgálja az algás iszap rajongói táborát. Nők széles tábora ugyanis szó szerint a saját bőrén kezdte el megtapasztalni a készítmény áldásos hatását, így annak híre bár eleinte csak szájról szájra terjedt, hamarosan túlnőtt önmagán. Nehéz volt tartani a lépést az egyre növekvő igényekkel, így a készletek – az alga “aratás” szezonális jellegére tekintettel – gyorsan apadtak, ezért Egidio Siena megállapodást kötött a halászokkal, akik egyre nagyobb mennyiségben gyűjtötték be számára az értékes tengeri algát.
A következő nagy lépés 1990-ben történt, amikor a cég átalakult és LACOTE néven kezdte meg a GUAM algás iszapkészítmények professzionális gyártását. Termékeink mind a mai napig kizárólag a LACOTE laboratóriumában, San Prospero (Olaszország) kerülnek előállításra.

 

 Napjainkban

 Ebből a kis gyárból indul aztán a GUAM algás iszap világkörüli hódító útjára. Jelenleg 43 országban és több mint 10 ezer üzletben érhető el. Mindezek ellenére a gyártás jelenleg is egy kis, családias hangulatú manufaktúrában történik, ahol a munkatársak több évtizede dolgoznak Egidio Siena keze alatt.

 A cég kiemelkedő tudását és a természet felé való elkötelezettségét jól mutatja, hogy napjainkban az Európai Unióval együttműködve végez kutatásokat a tengeri alga táplálkozásban és szépségápolásban való kiemelkedő szerepéről.

                                                                                      Mára az alga nélkülözhetetlen és összehasonlíthatatlan tulajdonságait világszerte elismerik, így vált a GUAM a nemzetközi kozmetikai piac egyik legfontosabb márkájává. A világítótorony pedig jelképévé vált Egidio Siena különleges és sikeres útjának Bretagne-tól egészen a fogyasztók polcáig.

 

A GUAM Magyarországon

Nem kevésbé különleges a GUAM magyarországi bevezetése sem. Egy olaszországi nyaralás során kerestünk valami olyan terméket, amely nem tartalmaz mesterséges adalékokat, jó hatással van a bőrre és magában hordozza a tenger értékes összetevőit. Így találtunk rá a GUAM-ra, amely már az első használatkor akkora hatással volt ránk, hogy tudtuk: KELL NEKÜNK!

 Számos készítmény lelkes kipróbálása után úgy döntöttünk, felkeressük Egidio Sienát, aki nagy örömmel fogadta a magyarországi bővülés lehetőségét. Alig telt el pár hét és néhány megbeszélés, gyárlátogatás és nagy levegő után most itt vagyunk, hogy meghódítsuk a magyar nők és férfiak szívét is!