A szép haj adu ásza – a keratin

Kik vagyunk? Nők. Mit akarunk? Erős és szép hajat! Mikor akarjuk? Most.

Jó hírem van. Ez elérhető.

Keratin. 
Egyetlen hajszálban 97% keratin található, a maradék 3% pedig víz.
Hogy mi a keratin? A keratin egy elképesztően sokoldalú természetes protein, mely bőrünk, hajunk és körmünk fő komponense is. A hajszálak 90%-a keratin, mely fehérje nagy mennyiségű kéntartalmú aminósavat, ciszteint tartalmaz. Keratin a bőrünkben, körmünkben is megtalálható. Puhává, selymessé teszi a hajat, ugyanakkor rugalmasságáért és erősségéért is ő az egyik felelős.

És persze mi, a hajunk gazdáik vagyunk főleg a felelősek. Oké, hajunk minőségét szüleinktől örököljük, de környezeti tényezők, az egészségi állapotunk és a táplálkozás is befolyásolják állapotát. Hát még a rendszeres festés, melír, hajvasalás, dauer, ami katalizálja az esetleges állapotromlást. Mert a keratin maga egy fehérje, instabil anyag, erős lúgra, savra, hőre bomlik. Csökkent keratin tartalmú hajunk gyorsabban elvékonyodik, kiszárad, veszít a rugalmasságából, fényéből. Ha kevés a fehérje a szervezetben, a hajszálak elvékonyodnak. Az elvékonyodott hajszál sérülékeny, könnyen töredezni kezd.

Ha valamilyen ruhadarabot folyamatosan „nyúzunk,” egy idő után elvékonyodik, nos, ugyanez a helyzet a hajunkkal is. Nem kell megijedni, nincs veszve semmi, helyre lehet hozni, de el kell fogadni, hogy a hajunk is folyamatos ápolásra szorul.

 

Keratin pótlása belsőleg:

A vas és a cink hozzájárul a keratin képződéséhez, ezért próbálj olyan ételeket fogyasztani, amelyekben mindkettő megtalálható. Például a vörös húsok, a babfélék és bizonyos halfajták is tartalmazzák azokat az ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetednek szüksége van.

Keratin pótlás külsőleg

Hajdúsításnál is, hőillesztésnél is keratinnal dolgoznak a fodrászok, sőt létezik keratinos hajszerkezet építő kezelés, és keratinos hajegyenesítés is elérhető már. Az sokatmondó, hogy ezek előtt a kezelések előtt az egészséges hajkoronáról ábrándozónak egy „mindenmentes tisztítókúrán” kell átesnie. Ezt úgy értik, hogy „tényleg semmiféle szintetikus adalékanyag nincs a samponban, semmi természetellenes vagy műanyag kemikália, ami bármilyen formában is, de befolyásolja a haj állapotát.”

Ennek fényében még nagyobb örömmel tudom ajánlani nektek a @guammagyarország bármely termékét, mert „mindenmentesek”. Nem tartalmaznak káros anyagokat, paraben, sls mentesek.

Keratin tartalmú készítményeink:

A GUAM uPker hajpermet-ben a Keratin hajerősítő tulajdonságait az alga, és organikus áfonyavíz ötvözésével tették tökéletessé. Nedves vagy száraz hajon is használható, csak rápermetezzük a hajunkra, és élvezzük a csodás hatását. Finom illata mellett előnye, hogy öblítést nem igényel, egész napos védelmet nyújt a külső szennyeződések ellen, hajszerkezetünket összetartja, a fénytelen hajat életre kelti.

GUAM UPker leave in kondicionáló algával:

Erősíti a haj szerkezetét, ragyogást ad neki, közben pedig megzabolázza a rakoncátlan fürtöket, és könnyebben kezelhetőbbé teszi őket. Nedves vagy száraz hajra ráfújjuk, mindennapi használatra alkalmas, öblítést nem igényel.

GUAM upker tápláló és regeneráló hajkondicionáló: 

Hajkondicionáló pakolás, ami keratin tartalma mellett shea vajjal, aloe verával és organikus feketeáfonya lével építi és tölti fel a hajszálaikat. Keveset a fejbőrbe is masszírozhatunk, így a hajhagymákhoz is eljutnak a jótékony vitaminok. Pár perc után kimossuk a hajból. Igénybevett, gyenge vékonyszálú hajra minden hajmosás után ajánlott alkalmazni.

 

Szívesen szétnéznél Te is különleges és rendkívül hatékony hajápoló szereink között? Látogass el honlapunkra és rendeld meg a hajadnak leginkább megfelelő készítményünket! Ha pedig kérdésed lenne, fordulj szakértőinkhez bizalommal!