Énidő. Az idő, ami sokszorosan térül vissza.

Énidő. Az idő, ami sokszorosan térül vissza.

Márciusban a hajunk körül forog majd a világ a GUAM Magyarország háza táján, én is megírtam az első bejegyzésem, a hajápolás alapjairól (hamarosan olvashatjátok). Viszont erre a hétre esik a nőnap, amiről nekünk is illik megemlékeznünk. Amikor a házimunka közben azon gondolkoztam miről is írjak majd a nők napja kapcsán, valahogy azonnal az „énidő” ugrott be, és később sem tudtam elhessegetni.

Mi nők és az idő

Nőként rengeteg felé van a figyelmünk, sok a tennivaló, nagy a nyomás. Helyt kell állni több szerepben. A nő a család összetartója, a meleg tűzhely, a biztos háttér, a menedék, a születésnapok számontartója, szervező, az étel, az empátia, az önzetlenség. Ez szép, viszont az is tény, hogy nőnek lenni folyamatos zsonglőrködés az idővel, az agyunk folyton jár, és sokszor annak is örülünk, ha időben ágyba kerülünk.

Ilyenkor nőnapon meg is kapjuk a nekünk kijáró kedvességet, figyelmet, kényeztetést. Remélem, azért semelyik férfi sem gondolja, hogy ezzel le vagyunk rendezve az év többi napjára. 🙂

Ám a nagy kérdés az, mi adunk magunknak „énidőt”? Próbáljuk hozni a maximumot, kézben tartani az életünket. Karrier, önmegvalósítás, család, háztartás. És hagyunk vajon elég időt a lelkünknek, testünknek? Kapkodva, telefonnal a kezünkben, egyszerre három dolgot csinálva isszuk meg azt a kávét, vagy megengedjük magunknak azt a tíz percet? Mert már ez is énidőnek számít, nem csak az édes semmittevés. Mi mit teszünk azért, hogy kívül belül szépek legyünk?

Miért fontos az énidő?

Ahhoz, hogy meg tudjunk újulni, hogy erőre kapjunk, hogy bírjuk a mindennapi taposómalmot és stresszt, vissza is kell magunkba invesztálni. Sem az emberi test, sem a lélek nem kizsákmányolható. És bár azt érezhetjük, azt az időt a családunktól, a gyerekünktől, a munkánktól vesszük el, valójában mindenkinek jobb, ha kiegyensúlyozottak, kipihentek vagyunk. Merjük kinyilvánítani a szükségleteinket, és ha kell, tudjunk segítséget kérni ( ezt én is még tanulom), illetve ismerjük el, hogy mi sem vagyunk Duracellből. 🙂

Mi is az énidő?

Az énidőbe nagyon sok minden belefér, minden, ami kikapcsol, jólesik, amitől feltöltődsz.

Az én olvasatomban az énidő például lehet bármilyen fejlesztő tanfolyam, önismereti kurzus, kreatív dolog (festés, varrás, barkácsolás), egy barátnős délután, szauna, sport, kirándulás, finom tea egy könyvvel, szépítkezős délután, meditáció, kertészkedés, csajos vásárlás, vagy csak egy jó nagy szieszta.

Ti se sajnáljátok magatoktól az énidőt, mert megérdemlitek!

 

GUAM-tipp: Tartsatok egy szuper wellnesselős napot és szépüljetek a GUAM algás aromaterápiás testradír és a GUAM Microbiocellulaire lehúzható, ránctalanító arcmaszk készítményeivel!

 

Legyen csodaszép napotok….Ne csak ma. 🙂

 

Ölelés nektek.

Bánovics Marcsi
GUAM Magyarország, szépségnagykövet