Bánovics Marcsi- GUAM szépségnagykövet arcápolási trükkjei

Évszaktól függően, figyelmet kell fordítanunk bőrünk állapotára. Jártamban-keltemben csomó fakó „nyúzott” bőrt látok, és ha nem figyelek oda, néha-néha a tükörben is. 🙂 A kor, a szmog, a szél, de például a száraz levegőjű helységek is rossz hatással vannak a bőrünkre. Összeszedtem pár pofonegyszerű dolgot, amit ha megteszel, rengeteget javíthatsz a bőröd minőségén, és az idődet sem rabolja.

 

Hidratálj belülről

Azt hiheted nem tartozik ide, márpedig de. A folyadékfogyasztás hiánya is meglátszik. Szóval igyál napi 2-2,5 liter vizet, ha sportolsz, szaunázol, sok kávét iszol, többet. Az emberi szervezet több mint 40 százaléka víz. Huszonöt százalékot tartalmaznak a bőr felszíni rétegei, melyek a korral jelentősen, akár 10 százalék alá csökkennek. Ráadásul a száraz bőr sérülékenyebb, kevésbé tud ellenállni a kórokozóknak. Szóval inni kell, punktum. Ez se nem sok pénz, se nem sok idő, nincs kifogás. (Csak mondom, a bor nem folyadék, bár a kedvünket jobbá teheti a bőrünket nem feltétlenül. :))

 

Naponta egyszer moss arcot hideg vízzel

A második tippem megint a víz, méghozzá a reggelente hideg vízzel arcmosás. A hideg összehúzza a pórusokat, és felgyorsul a keringés, sőt gyulladáscsökkentő hatással is bír. Családi vonás, anyukámtól tanultam, és többen megerősítették ezt már sminktanácsadó munkám során, méghozzá ragyogó bőrű idős hölgyek. A jó hír, hogy ez sem kerül semmibe, és időben is jók vagyunk még.

 

Hidratálj kívülről

Egy jó hidratáló krém ‘must have’. Kell. Hidratáló krémet használj minden nap. Smink alá is kenj nyugodtan, tartósabb és szebb lesz az alapozás, és a bőrödet is óvja a kiszáradástól. Olyan hidratáló krémet válassz, ami nem nehezíti el a bőrödet, könnyű kenni, és gyorsan beszívódik. Nagyon fontos, hogy mit kenünk magunkra, mert a bőrünkre kerülve minden azonnal a véráramba kerülhet, így a kemikáliák is. Kőolajszármazékok, parabenek egészségünkre ártalmas összetevők, ezeket kerüld. Valami nem attól lesz jó, hogy láttad a reklámot a tévében, vagy mert méregdrága. A kiválasztáskor a jó összetevők döntsenek. 

Szívvel ajánlom a GUAM Micro Biocellulaire 24 órás hidratáló arckrémet.

idősebb bőrre pedig a GUAM Micro Biocellulaire Hidratáló és ránctalanító krémét.

 

Radírozz, hámlassz, frissíts a bőrön

Az elhalt hámsejtek eltávolítása télen-nyáron jót tesz a bőrünknek. A rendszeres bőrradírozás elősegíti a bőr természetes megújulását, bőrünk fiatalossá, frissé, üdévé és bársonyos tapintásúvá válik. Ebben sem kell túlzásba esni, heti 1-2 alkalom már csodákra képes. Radírozás után egy jó tápláló maszk vagy tápláló krém használatával rengeteget javíthatunk bőrünk állapotán. És a lényeget: egy tiszta pórusú bőrbe könnyebben beszívódnak a tápláló hatóanyagok is.

 

Ha natúr arcápoló termékekre vágytok, amikben hatóanyagok is vannak, nem csak a hangzatos reklámok, akkor nézzétek át ezt a linket.:

 

https://guamweb.hu/termekek/arcapolas/?v=35b5282113b8

 

 

Plusz egy jó tanács: Mosolyogj! A mosoly a legszebb dolog, amit magadon viselhetsz. 🙂